Business idea validation

Business idea validationJe hebt een business idee maar is het ook echt een goed idee? Heeft het echt kans van slagen? Je piekert je suf, kan er niet lekker van slapen. Je wilt het wel doen maar durft er gewoon nog niet 100% voor te gaan. Bijna iedereen reageert weliswaar positief op je idee maar praten ze je niet naar de mond omdat je zo enthousiast bent? Uiteindelijk moet jij toch investeren en/of je baan opzeggen dus zoveel mogelijk zekerheid is welkom!

Wil je snel weten of jouw business idea echt goed is, of het echt kans van slagen heeft? Wij helpen je snel en pragmatisch in te zien wat een business idea goed maakt en hoe je jouw idee z.s.m. kunt toetsen op de juiste manier. We doen dat met behulp van de Lean Startup methode. Deze methode is relatief nieuw en staat lijnrecht tegenover de vuistdikke business plannen die iedereen altijd maakt(e). De lean startup methode gaat ervan uit dat je direct in de praktijk toetst (met de juiste vragen!) of jouw idee kans van slagen heeft. Dit is gemakkelijk en goed te doen en veel waardevoller dan pagina's vol met berekeningen over een praktijk waar je nog niet ingestapt bent met jouw idee. Want zoals John Lennon al zong: "Life is what happens to you, while you're busy making other plans."

Het benodigd budget voor onze begeleiding is afhankelijk van de gewenste intensiteit van de coaching.

Wanneer je vrij autonoom wilt handelen en alleen het Startup doc en het Progress doc ter evaluatie met ons wilt doornemen, dan zijn de kosten gemiddeld 750 tot 1500 euro (gebaseerd op 10 tot 20 uur). Wil je echter wekelijkse meetings en feedback op bijvoorbeeld de inhoud van te houden problem interviews dan is 2500 tot 5000 euro gangbaar (ca. 30 tot 60 uur begeleiding omgerekend).

 
Bovenstaande methode wordt ook gehanteerd binnen de Minor Entrepreneurship van de Universiteit van Amsterdam. Wij zijn daar o.a. coach en assessor en hebben er inmiddels tientallen startups op weg geholpen.

 Business idea validation as a service

Heb je een goed business idea maar geen tijd om het te valideren? Laat ons jouw business idea voor je valideren. Wij onderzoeken, rapporten en adviseren. Onze parate kennis van de lean startup method garandeert snelheid en effectiviteit. Lees meer over Business idea validation as a service.