Sales/Business Development and Promotions (B2B)

sales promotie amsterdamVeel bedrijven vragen ons primair of we voor ze kunnen bellen, cold calling kunnen doen. Veelal om de groei van hun bedrijf meer expliciete richting te geven. Niet afhankelijk willen zijn van wat er toevallig op je afkomt maar zelf proactief een bepaald soort bedrijven benaderen. Daarbij komt dat ze het bellen zelf vaak vreselijk vinden om te doen. Ze voelen zich al snel zo'n irritante, gladde, blatende, overenthousiaste, telefonische verkoper. Koude rillingen bij het idee zo nep te moeten doen.

Wij niet, wij bellen graag. Waarom? We doen het anders. Als wij voor jou gaan bellen geloven we in jouw toegevoegde waarde voor diegene met wie we bellen. Als wij bellen, denken en voelen we oprecht dat jij hun goed kunt helpen. Als je dat voelt bij het bellen is je toon anders, zijn je vragen anders, sta je meer open en heb je geen irritant, onnatuurlijk belscript. Je luistert echt en probeert echt te helpen. Dat is wat ons onderscheidt van anderen die telefonische verkoop aanbieden. Die natuurlijke drang om echt te willen helpen, dat eerlijke enthousiasme de wereld te vertellen over jouw geweldige product of dienst.

Infogram Sales klanttypeHoe komen we tot een effectieve sales strategie? Dat is afhankelijk van hoeveel je al voor ogen hebt qua sales strategie en hoe gefundeerd dat is. Om goed beslagen ten ijs te komen en om de meeste kans op succes te hebben hanteren we het model rechts.

Weet je al welk(e) product/dienst je expliciet wil verkopen? Voor welke specifieke doelgroep? Wat hun beweegt? Wat voor hun motieven zijn om jouw product/dienst te kopen? Wie jouw doelgroep als alternatieve leverancier(s) ziet? Wat jouw onderscheidend vermogen is? Of dat er echt toe doet voor jouw potentiële klanten, of dat het voornamelijk in jouw hoofd speelt?

Weet je nog niet (helemaal) voor welk(e) product/dienst je sales wilt? Geen probleem. We nemen je bij de hand om tot een keuze te komen en gaan relevante vragen beantwoorden. Wat zijn de trends en ontwikkelingen in de markt waarin je zit? Wie zijn je concurrenten? Hoe onderscheid je je van hun? Doet dat ertoe voor je potentiële klanten? Hoe goed vertolkt je website momenteel je kernboodschap? Hoe positioneer je je? M.a.w. met behulp van een SWOT-analyse en/of een pragmatische business idea validatie (o.b.v. de lean startup method), helpen we je een keuze te maken. Wij stellen je de bijbehorende vragen en geven die, samen met jou en m.b.v. desk research, invulling. 

De, al dan niet gezamenlijk, gekozen groeistrategie maakt duidelijk voor welke product-/marktcombinatie(s) je gaat en wat je positionering wordt. Dát is leading voor de Sales. Dat klinkt misschien heel droog en rationeel maar als het goed is, is iedereen nu niet meer te houden! Jij niet wat betreft de uitrol ofwel verwezenlijking van je idee, wij niet wat betreft de sales en promotie! Ter ondersteuning van de sales komt er veelal een sterke website - die wij desgewenst ook graag voor of met je ontwikkelen - waarnaar verwezen wordt tijdens de sales. Deze site vertelt hetzelfde verhaal als gebruikt tijdens de sales/promotie. Als een hond die een geurspoor volgt moet de potentiële klant continue, op verschillende touch points, dezelfde boodschap terugzien (de reden om voor jou te kiezen).